Prijavite se na Ljetnu školu u STEM lab Stolac i kreativno provedite svoje školske praznike

Za naše najmlađe ovo ljeto smo pripremili dva ciklusa Ljetne škole u STEM lab Stolac, kako bi polaznici proveli aktivno, zabavno i kreativno ljeto te naučili nešto novo. Radionice su namijenjene polaznicima uzrasta od 7. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole, a svaki ciklus radionica će trajati dvanaest sati raspoređenih u šest dana škole.

Prvi ciklus radionica je u periodu od 08. do 13. 08. 2022., a drugi ciklus od 15. do 20. 8. 2022. Radionice se održavaju u jutarnjem terminu od 9 do 11 sati.

Kroz projekt izrade ventilatora pomoću Arduino UNO pločice polaznici će se upoznati sa osnovama 3D modeliranja, elektronike i programiranja. U prvom modulu će se korištenjem programa Tinkercad izraditi model propelera i postolja za DC motor koji će se zatim izraditi na 3D printeru. Drugi modul podrazumijeva spajanje elektronike korištenjem Arduino starter paketa, te završni treći modul programiranje u Arduino IDE razvojnom sučelju. Polaznici ne moraju imati nikakvo prethodno predznanje iz navedenih područja.

 

 

Kroz radionice nam je cilj obogatiti ponudu za kreativno korištenje slobodnog vremena mladih i djece, kao i nadopuniti redovno obrazovanje.

Prijavu na Ljetnu školu možete izvršiti putem Facebook stranice STEM lab Stolac ili na broj 063/323-250 do subote 6.8.2022. god. Broj mjesta je ograničen na osam polaznika po grupi stoga se požurite.

Voditelj radionice je Jure Lopin student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu a ovaj put zahvaljujući partnerima na projektu koji pokrivaju dio troška nudimo Vam promotivnu cijenu tečaja, umjesto redovnih 60 KM cijena cijelog tečaja je 20 KM.

Projekt su podržali Telemach fondacija kroz „Program regionalnih grantova za podršku lokalnim zajednicama u BiH“ i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta.